Objednávky doručujeme pouze v rámci České republiky. Na Slovensko nezasíláme!

cart
Košík
menu

Cupcakes

16. března

Autor: Katka Šebytová

Instagram: @zaostreno_na_chut

Dnes jsem zkusila připravit cupcakes v horkovzdušné fritéze a výsledek mě příjemně překvapil! Chuť je srovnatelná s těmi upečenými v troubě, a navíc krém je ultrarychlý a skvělý – žádné komplikace! 😂

Ingredience na 8 cupcakes:

  • 120 g hladké mouky
  • 100 g cukru (můžete použít také čekankový sirup, asi 3 lžíce od oka)
  • 1 prášek do pečiva
  • 80 g másla
  • 1 vejce
  • 1 lžíce jogurtu
  • 100 ml mléka

Postup:

  1. Příprava těsta:

    • Všechny ingredience (mouku, cukr, prášek do pečiva, změklé máslo, vejce, jogurt a mléko) smíchejte v míse a mixujte několik minut, dokud nevznikne hladké těsto.
  2. Pečení:

    • Naplňte košíčky na cupcakes těstem asi do 3/4 a vložte je do horkovzdušné fritézy.
    • Pečte při teplotě 165 °C po dobu 16 minut.

Krém:

  • 1 měkký tvaroh ve vaničce
  • 1 balení mascarpone
  • 2-3 lžíce cukru (podle chuti)

Postup:

  1. Všechny ingredience na krém smíchejte metlou do hladké konzistence. Nepoužívejte mixér, protože mascarpone by se nemělo příliš míchat. Je dobré, aby byly všechny ingredience ve stejné teplotě.

  2. Ozdobte cupcakes připraveným krémem podle vlastního vkusu.

Dobrou chuť! ❤️ Užívejte si tyto lahodné cupcakes, které jsou skvělé pro jakoukoli příležitost!

chat
Nebo nám napište na
Přihlášení
Nemáte ještě účet?Zaregistrujte se.