yto křupavé brambůrky připravené v horkovzdušné fritéze představují vynikající volbu pro společenské události s přáteli nebo pro relaxaci u televize.
Tento recept vám přinášíme ve spolupráci s Kristýnou Svobodovou (@varime_s_kristy)
Kolik času budeme potřebovat?
Čas přípravy: 5 minut
Čas vaření: 15 - 20 minut
Počet porcí: podle množství
Co budeme potřebovat?
- 2 - 3 brambor
- sůl
- olivový olej ve spreji
Jak budeme postupovat?
- Brambory oloupeme a nakrájíme na co nejtenčí plátky.
- Nakrájené brambory namočíme do misky s ledovou vodou a necháme takto asi 20 minut, aby se zbavily přebytečného škrobu.
- Brambory poté sceďte a osušte pomocí čisté utěrky.
- Osolíme je a potřeme olivovým olejem.
Následující kroky provedeme v horkovzdušné fritéze:
Postup platí pro fritézy Cosori CP158 Premium Smart a Cosori CS 158 Premium.
- Zvolte režim "Předehřátí" na horkovzdušné fritéze, nastavte teplotu na 180°C a stiskněte tlačítko Start/Pauza.
- Do koše horkovzdušné fritéze položte polovinu připravených brambor.
- Zvolte režim "Fries" a znovu stiskněte tlačítko Start/Pauza.
- Pravidelně každých 5 minut kontrolujte brambůrky a protřepejte koš pro rovnoměrné vaření.
A máme to hotovo! Užijte si tyto lahodné a křupavé hranolky ve zdravější podobě, které získají na chuti díky horkovzdušné fritéze.