Mnoho z vás si psalo o recept s mletým masem, tak tady ho máte (ve spolupráci s Kristýnou Svobodovou (@varime_s_kristy)
Jaký čas budeme potřebovat?
Čas přípravy: do 10 minut
Čas vaření: 20 minut
Počet porcí: podle množství
Jaké suroviny na to budeme potřebovat?
- 500g mletého hovězího masa
- 4 až 5 mrkví
- 1 cuketa nebo lilek
- 8 až 10 cherry rajčátek
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- italské bylinky, himalájská sůl
- 1 rajčatová passata 500g
- voda na podlití
- parmezán na ozdobení
Jaký je postup?
- Na ghíčku si necháte rozvonět cibuli a přidáte mleté maso.
- Jakmile je hovězí maso upečené do zlatova, přidáte nakrájenou mrkev na kolečka, kousky cukety a rajčata.
- Okořeníte a přidáte prolisovaný česnek.
- Masovou směs zalijete rajčatovou passatou. Nádobku nebo krabici od passaty doplníte vodou a zalijete zbytek passaty s vodou do směsi.
- Směs vaříte za občasného míchání pod pokličkou asi 20 minut, do změknutí mrkve.
K této masové směsi si uděláte v horkovzdušné fritéze bramborové hranolky.