Chutná snídaně, která udělá radost vám i celé rodině?
Jak nám to bude dlouho trvat?
DOBA PŘÍPRAVY : 10 minuty
DOBA VAŘENÍ : 12 minut
Počet porcí: 6
Co budeme potřebovat?
240 g hladké mouky
50 g cukru krystal
8 g prášku do pečiva
1 g soli
85 g másla, studeného, nakrájeného na kousky
84 g čerstvých jahod, nakrájených
120 ml husté smetany
2 vejce velikosti
L 10 ml vanilkového extraktu
5 ml vody
Postup:
- PROSEJTE mouku, cukr, prášek do peči va a sůl do velké mísy.
- NAKRÁJEJTE máslo do mouky a pomocí cukrářského mixéru nebo rukama je zpracovávejte, dokud směs nebude připomínat hrubou strouhanku.
- VMÍCHEJTE jahody do moučné směsi. Poté je dejte stranou.
- VYŠLEHEJTE v samostatné misce hustou smetanu, 1 vejce a vanilkový extrakt.
- VMÍCHEJTE smetanovou směs do moučné směsi, dokud se nespojí. Poté vyválejte těsto do tloušťky 38 mm.
- POUŽIJTE kulaté vykrajovátko k vykrajování koláčků.
- POTŘETE koláčky směsí rozmíchané z 1 vejce a vody. Poté je dejte stranou.
- ZVOLTE funkci "Předehřátí" na horkovzdušné fritéze, nastavte teplotu na 175°C a stiskněte tlačítko Start/Pauza.
- VYLOŽTE fritovací koše pečícím papírem.
- NASKLÁDEJTE koláčky na pečící papír a pečte 12 minut při 175 °C do zlatova.
Postup platí pro fritézy Cosori CP158 Premium Smart a CS 158 5,5L Premium Smart.