Autor: Kristýna Svobodová
Instagram: @receptyodkristy
Ingredience
- 10 kuřecích stehen
- Olivový olej
- Koření na kuře
- 8-10 brambor
- Sůl
- Olej ve spreji
Domácí chilli omáčka:
- 1 hrnek třtinového cukru
- 1 hrnek vody
- 1 hrnek vinného octa
- Chilli lupínky (mixované, sušené chilli)
- Domácí mix sušeného chilli (jalapeños, habanero, moruga)
- Polévková lžíce kukuřičného škrobu
Postup
- Předehřejte horkovzdušnou fritézu na 185 stupňů.
- Očistěte kuřecí stehna a potřete je směsí koření na kuře s olivovým olejem.
- Vložte kuřecí stehna a nakrájené brambory do košů fritézy. Brambory osolte a postříkejte olejem ve spreji.
- Zapněte fritézu a nastavte čas na 30 minut.
- Mezitím připravte domácí chilli omáčku smícháním třtinového cukru, vody, vinného bílého octa, chilli lupínků a domácí chilli směsi v hrnci. Vařte 10 minut.
- Po 10 minutách vmíchejte do směsi kukuřičný škrob s malým množstvím vody a vařte omáčku další 2 minuty, dokud nezíská konzistenci sladkokyselé omáčky.
- Po uplynutí času vyjměte kuřecí stehna a brambory z fritézy a servírujte s domácí sladko pálivou omáčkou.
Nastavení fritézy
- Program: Air fry
- Čas: 30 minut
- Teplota: 185°C