Autor: Kristýna Svobodová
Instagram: @receptyodkristy
Ingredience:
- Plechovka nakládané cizrny 1 ks
- Olivový olej
- Směs koření dle chuti (například italské bylinky a chilli)
- Brambory 6
- Sůl
- Pečící papír
- Olej ve spreji
Postup:
- Sceďte nakládanou cizrnu z nálevu a nechte ji okapat.
- V míse smíchejte olivový olej se směsí koření dle vlastní chuti.
- Potřete cizrnu ochuceným olejem a důkladně promíchejte, aby byla cizrna pokrytá kořením.
- Brambory oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
- Brambory položte do druhého koše fritézy a lehce je osolte.
- Postříkejte brambory olejem ve spreji.
- Předehřejte horkovzdušnou fritézu na 190 stupňů.
- Umístěte koš do fritézy.
- Pečte cizrnu a bramborové chipsy po dobu 10–15 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
- Po 10 minutách vyjměte cizrnu z fritézy a nechte brambory dopéct do křupava.
Nastavení fritézy:
- Program: Air fry
- Čas: 15 minut
- Teplota: 195°C