Skvělý steak v horkovzdušné fritéze?
Jak nám to bude dlouho trvat?
DOBA PŘÍPRAVY : 10 minuty
DOBA VAŘENÍ : 6 minut
Počet porcí: 2
Co budeme potřebovat?
CHIMICHURRI OMÁČKA
60 ml extra panenského
olivového oleje
20 g čerstvé bazalky
20 g koriandru
20 g petrželky
4 filety z ančoviček
1 malá šalotka
2 stroužky česneku, oloupané
1 citron, šťáva
Špetka drcené červené papriky
STEAK
12 ml rostlinného oleje
1 New York strip steak (473 g)
Sůl a pepř, dle chuti
Postup:
- SMÍCHEJTE všechny ingredience Chimichurri omáčky v mixéru a mixujte, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
- VYBERTE funkci "Předehřátí" na horkovzdušné fritéze a stiskněte tlačítko Start/Pauza.
- POTŘETE steak rostlinným olejem a dochuťte ho solí a pepřem.
- VLOŽTE steak do předehřáté horkovzdušné fritézy. Vyberte funkci "Steak", upravte čas na 6 minut (pro přípravu medium rare) a stiskněte tlačítko Start/Pause.
- NECHTE steak 5 minut odpočinout po dokončení pečení. Poté ho nakrájejte, přelijte Chimichurri omáčkou a podávejte.
Postup platí pro fritézy Cosori CP158 Premium Smart a CS 158 5,5L Premium Smart.