Objednávky doručujeme pouze v rámci České republiky. Na Slovensko nezasíláme!

cart
Košík
menu

Orzo s omáčkou z pečené červené papriky

6. března

Hledáte inspiraci na oběd do 30 minut? Tak vyzkoušejte spolu s námi tento recept, který pro nás připravila Kristýna Svobodová (@varime_s_kristy). Tak jdeme na to:

Jak dlouho to zabere?

Čas přípravy: do 10 minut

Čas vaření: 10-15 minut

Co budete potřebovat?

  • 200g těstovin nebo rýže
  • 3 červené paprika
  • hrst čerstvé bazalky
  • 1-2 hrsti strouhaného parmezánu
  • čtvrt hrnku olivového oleje
  • šťáva z 1/2 citrónu (bez pecek)
  • česnek dle chuti, sůl, pepř

Jak budeme postupovat? 

  1. Červené papriky nakrájíte na velké kousky, zbavíte semínek, zakápnete olivovým olejem a dáte péct do horkovzdušné fritézy na 205°C asi 10-15 minut. 
  2. Po dokončení papriky vytáhneme a oloupeme. 
  3. Všechny suroviny rozmixujeme.
  4. Kousek papriky nakrájíte na malé kousky na ozdobení. 
  5. Hotovou omáčku přidejte do uvařených těstovin nebo rýže. 

Tato těstovinová směs se skvěle hodí i jako příloha k masu.

Dobrou chuť.

chat
Nebo nám napište na
Přihlášení
Nemáte ještě účet?Zaregistrujte se.