Autor: Kristýna Svobodová
Instagram: @receptyodkristy
Ingredience:
- Vepřový bůček 600 g
- Brambory 6-8 ks
- Sůl
- Kmín
- Pepř
- Česnek
- Paprika sladká
Postup:
- Předehřejte horkovzdušnou fritézu na 195 stupňů.
- Bůček nakrájejte na 1,5 cm tlusté plátky a okořeňte je solí, kmínem, pepřem a prolisovaným česnekem.
- Brambory nakrájejte na měsíčky a okořeňte je směsí papriky, prolisovaného česneku, soli a pepře.
- Vložte nakrájený bůček a brambory do koše horkovzdušné fritézy.
- Zapněte fritézu a nechte péct po dobu 25 minut nebo dokud nejsou bůček i brambory krásně zlatavě hnědé a křupavé.
Nastavení fritézy:
- Program: Bake
- Čas: 25 minut
- Teplota: 195°C