Objednávky doručujeme pouze v rámci České republiky. Na Slovensko nezasíláme!

cart
Košík
menu

Salát z pečené zeleniny se sýrem

26. dubna

Autor: Aneta Chmelíčková

Instagram: @za_vse_muze_jidlo

 

Ingredience:

  • 100 g batát
  • 50 g červené cibule
  • 100 g červené řepy (vařené)
  • 50 g polníčku
  • 50 g rukoly
  • 80 g kozího sýru (balkánský nebo niva)
  • 30 g zakysané smetany
  • 30 g vlašských ořechů
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Příprava zeleniny: Batáty, červenou cibuli a červenou řepu nakrájíme na stejně velké kostičky. Osolíme, promícháme s olivovým olejem a pečeme v horkovzdušné troubě na 180 °C po dobu 20 minut (v půlce pečení promíchejte).

  2. Dokončení salátu: Po upečení zeleniny přidáme mix salátů (polníček a rukolu), rozdrobíme kozí sýr, přidáme lžíci zakysané smetany a vlašské ořechy. Nakonec vše pokapeme olivovým olejem a dochutíme solí a pepřem podle chuti.

  3. Podávání: Salát podávejte čerstvý a užívejte si jeho chutě a výživové hodnoty!

Pokud máte nějaké dotazy k receptu nebo potřebujete další tipy, dejte vědět!

chat
Nebo nám napište na
Přihlášení
Nemáte ještě účet?Zaregistrujte se.