Autor: Kristýna Svobodová
Instagram: @receptyodkristy
Ingredience:
- Sušené fleky 500 g
- Uzené maso 250 g
- Vejce 4ks
- Smetana 100 ml
- Česnek 2
- 1 polévková lžíce petržele
- Sůl dle chuti
- Pepř
Postup
- Horkovzdušnou fritézu předehřejte na 160 °C.
- Česnek oloupejte a prolisujte. Vejce rozšlehejte v misce se smetanou a mlékem.
- Uzené maso nakrájejte na kostky o velikosti 0,5 cm.
- Fleky uvařte v osolené vodě do poloměkka a sceďte je.
- Ve velké misce smíchejte uzené maso s fleky, nakrájenou petrželí, prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
- Zalijte směsí a důkladně promíchejte.
- Přesuňte směs do připraveného pekáče a pečte na 165 stupňů 18 minut
Nastavení fritézy:
- Program: Bake
- Čas: 18 minut
- Teplota: 165°C