Autor: Kristýna Svobodová
Instagram: @receptyodkristy
Ingredience:
- 4 vajíčka
- 200 ml mléka
- 2 lžičky skořicového cukru
- 8 ks housek nebo rohlíky, nakrájené na kolečka
- 4-5 jablek
- skořicový cukr
- moučkový cukr
Postup:
- Předehřejte horkovzdušnou fritézu na 165 stupňů.
- V misce smíchejte vejce, mléko a skořicový cukr.
- Housky nebo rohlíky nakrájejte na kolečka a namočte je ve směsi vejce, mléka a skořicového cukru.
- Vložte první vrstvu namočeného pečiva do silikonové formy.
- Na vrstvu pečiva naskládejte hrubě nastrouhaná jablka a posypte je skořicovým cukrem.
- Pokračujte v dalším vrstvení s druhou vrstvou namočeného pečiva.
- Fritézu uveďte do provozu a nastavte čas na 11 minut.
- Pečte dozlatova.
- Servírujte ozdobené moučkovým cukrem a ovocem.
Nastavení fritézy
- Program: Bake
- Čas: 11 minut
- Teplota: 165°C