Autor: Kristýna Svobodová
Instagram: @receptyodkristy
Ingredience:
- Vepřová panenka 1 ks
- Sůl a pepř
- Červená cibule 2 ks
- Bílá cibule 2 ks
- Česnek 1 ks
- Hranolky 600 g
- Olej ve spreji
Postup:
- Očistěte vepřovou panenku a nakrájejte ji na 3 špalíčky.
- Osolte a opepřete vepřovou panenku.
- Na pánvi opečte panenku pouze do zlatavé barvy ze všech stran.
- Předehřejte horkovzdušnou fritézu na 195 stupňů.
- Do koše horkovzdušné fritézy vložte pečící papírovou formu.
- Rozdělte koš na dvě části pomocí přepážky.
- Do první části koše s masem dejte nakrájenou červenou a bílou cibuli, jeden rozmačkaný česnek a špalíčky vepřové panenky.
- Do druhé části koše dejte pouze hranolky.
- Postříkejte hranolky olejem ve spreji.
- Vložte koš do fritézy a pečte po dobu 25 minut.
Nastavení fritézy
- Program: Air fry
- Čas: 25 minut
- Teplota: 195°C