Objednávky doručujeme pouze v rámci České republiky. Na Slovensko nezasíláme!

cart
Košík
menu

Zeleninové krokety

26. dubna

Autor: Aneta Chmelíčková

Instagram: @za_vse_muze_jidlo

Suroviny

  • 1/2 středního květáku, dýně nebo brokolice
  • 1/2 rozšlehaného vejce
  • Kapka olivového oleje
  • 2 lžíce mandlové mouky
  • 2 lžíce psyllia
  • Sůl podle chuti
  • Sušená bazalka (nebo jiná bylinka, podle chuti)

Postup

  1. Příprava zeleniny: Zeleninu (květák, dýni nebo brokolici) důkladně omyjte a nakrájejte na menší kusy. Vložte ji do hrnce s osolenou vodou a vařte, dokud nezměkne (asi 5-10 minut).

  2. Rozmačkání: Uvařenou zeleninu sceďte a vidlicí ji rozmačkejte na jemnou hmotu.

  3. Smíchání ingrediencí: Do rozmačkané zeleniny přidejte rozšlehané vejce, kapku olivového oleje, mandlovou mouku, psyllium, sůl a bazalku. Vše důkladně promíchejte.

  4. Odstátí: Nechte směs odstát asi 3 minuty, aby psyllium nasáklo vodu a směs zhoustla.

  5. Tvarování: Z připravené směsi formujte kuličky a pokládejte je na pečící papír.

  6. Pečení: Kuličky pečte v předehřáté troubě nebo horkovzdušné fritéze na 180 °C zhruba 15 minut, dokud nezískají zlatavou barvu.

Podávání

Podávejte teplé jako zdravou svačinu nebo přílohu. Můžete je doplnit jogurtovým dipem nebo omáčkou podle chuti.

Dobrou chuť! 🍽️

Tipy:

  • Experimentujte s bylinkami a kořením podle vaší chuti.
  • Pokud chcete kuličky udělat pikantnější, přidejte do směsi trochu chili nebo česneku.
chat
Nebo nám napište na
Přihlášení
Nemáte ještě účet?Zaregistrujte se.